Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών

Παρασκευή, 02 Ιούλιος 2010 15:08

 
Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών καθιερώθηκε το 1995, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Συμμαχίας των Συνεταιρισμών και εορτάζεται το πρώτο Σάββατο κάθε Ιουλίου.
 
Ο Συνεταιρισμός αποτελεί μία μορφή επιχειρηματικότητας, που συσπειρώνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο αριθμός των οποίων σήμερα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως.
idc2010
 
Φέτος, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας προωθεί την παρουσία της γυναίκας στην επιτυχία της λειτουργίας των Συνεταιρισμών. Οι Συνεταιρισμοί έχουν να παίξουν έναν ρόλο-κλειδί, καθώς είναι σε θέση να ανταποκριθούν τόσο σε πρακτικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο για τις ανάγκες των γυναικών. Οι Συνεταιρισμοί συμβάλουν στην καλυτέρευση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κατάστασης των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και της προώθησης της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
 
Ο Συνεταιρισμός Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (Σ.Ε.Π.Π.Π.) ιδρύθηκε το 2007, με πρώτη εμπορική δραστηριότητα τον Απρίλιο του 2010. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 500 μέλη πανελλαδικά, ενώ στόχος είναι φτάσει τα 1000 μέλη μέχρι το τέλος του έτους. Η συμμετοχή των γυναικών κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού πάνω από 150 μέλη του Συνεταιρισμού μας είναι γένους θηλυκού.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν προκηρύξει το έτος 2012 ως Παγκόσμιο Έτος Συνεταιρισμών, δίνοντας τον επίσημο τίτλο "2012: Συνεταιρισμοί και Κοινωνική Ανάπτυξη".