Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου η ημερομηνία επίσημης έναρξης της δραστηριότητας είσπραξης λογαριασμών τηλεπικοινωνιακών τελών του Ο.Τ.Ε.

 Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 07:50

 

enarksi-oteΜε μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την πολυαναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των συναλλαγών είσπραξης λογαριασμών Ο.Τ.Ε. η οποία, επισήμως πλέον και σε συμφωνία με τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, είναι η ερχόμενη Δευτέρα 23η Ιουλίου.
 
Όλες οι διατυπώσεις και οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αύριοΠέμπτη 19 Ιουλίου θα διατεθεί μέσω αυτόματης αναβάθμισης η νέα ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος είσπραξηςτην οποία θα πρέπει όλοι να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σαςασχέτως του αν ακόμα δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στην είσπραξη λογαριασμών Ο.Τ.Ε. ή δεν προτίθεσθε να το κάνετε άμεσα.
 
Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη περίπου στις 3:00 το μεσημέρι, ώρα με λιγότερο φόρτο εργασίας στα πρακτορεία, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του κοινού. Για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, ενδέχεται για λίγη ώρα να διακοπεί τελείως το πρόγραμμα (το πολύ έως τις 5:00 μ.μ.), συνεπώς δεν θα μπορείτε να εισπράξετε λογαριασμούς Ε.Υ.Α.Θ. και Δ.Ε.Η. στο διάστημα αυτό.
Μαζί με την αναβάθμιση θα σας δοθούν και οι βασικές οδηγίες για την έγκαιρη ενημέρωση και εξοικείωσή σας με το νέο πρόγραμμα. Ήδη πάντως συντάσσεται και σύντομα θα αναρτηθεί ένααναλυτικό Εγχειρίδιο που θα περιέχει όλες τις τεχνικές πληροφορίες είσπραξης λογαριασμών ανά Πάροχο (λ.χ. ο λογαριασμός του Ο.Τ.Ε. έχει δύο barcodes για ανάγνωση), επισημάνσεις σε ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής εκ μέρους σας (και των υπαλλήλων σας), καθώς και  απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις και απορίες σας.
 
Εκτός της πληροφόρησης για τα τεχνικά θέματα, θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τις λοιπές πτυχές της συνεργασίας με τον Ο.Τ.Ε., τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αυτή συνεπάγεται για τον Σ.Ε.Π.Π.Π. και τα Μέλη, καθώς και για τις προοπτικές εξέλιξής της, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των Μελών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
 
Προς το παρόν εφιστάται η προσοχή σας σε δύο ζητήματα:
 
Καταρχάς, ότι όσοι στο παρελθόν είχατε ή ακόμα διατηρείτε σφραγίδα είσπραξηςλογαριασμών Ο.Τ.Ε., τότε για την ενεργοποίησή σας τη  Δευτέρα 23 Ιουλίου ή οποιαδήποτε από τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει απαραίτητα (όπως γίνεται και για τη Δ.Ε.Η.) να αποστείλετε με φαξ στον Σ.Ε.Π.Π.Π. (αρ. φαξ: 210 5236367) αποδεικτικό λύσης της σύμβασης σας με τον Ο.Τ.Ε. (καταγγελία) και παράδοσης της σφραγίδας σας (ή τη βεβαίωση απώλειας που είχατε υποβάλει στον Ο.Τ.Ε. κατά τη λήξη της συνεργασίας).
 
Για λόγους διευκόλυνσης τόσο δική σας όσο και των Μελών που ακόμα έχουν σφραγίδα και θα την παραδώσουν τη Δευτέρα, παρακαλείσθε όσοι έχετε ήδη διακόψει, να στείλετε με φαξ τα αποδεικτικά έως και την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση τη Δευτέρα στην παραλαβή, τον έλεγχο και την άμεση ενεργοποίηση όλων των Μελών που θα συμμετάσχουν.
 
Τα δε Μέλη που θα πρέπει να καταθέσετε επιπλέον χρήματα στον ατομικό λογαριασμό σας για τη συμπλήρωση του ελάχιστου πλαφόν συναλλαγών, σύμφωνα με την πρόσφατη Απόφαση της Γ.Σ. της 29ης Απριλίου και όπως έχει ήδη επισημανθεί στην ανακοίνωση της 8ης Μαΐου, στις περιπτώσεις δηλαδή που δεν έχει ζητηθεί όριο υπερανάληψης από την Εθνική Τράπεζα για την κάλυψη των εισπράξεων σας, καλείστε να το φροντίσετε έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Η προθεσμία δεν είναι αποκλειστική. Εννοείται βεβαίως, ότι η συμπληρωματική αυτή καταβολή μπορεί να γίνει και αργότερα και ακολούθως ο Σ.Ε.Π.Π.Π. θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα στο πρόγραμμά σας μετά την ενημέρωση του από την Εθνική Τράπεζα, δηλαδή την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.
 
Όσοι τέλος δεν το έχετε ήδη κάνει, παρακαλείσθε να αναρτήσετε στις προσόψεις των καταστημάτων σας το αυτοκόλλητο διαφημιστικό σήμα του Σ.Ε.Π.Π.Π. για την παροχή της υπηρεσίας και να ενημερώσετε σχετικά τους πελάτες σας.
Η έναρξη της συνεργασίας είναι γεγονός!