Ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών Δ.Ε.Η.

 

Προσοχή: μόνο τα Μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π. έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να γίνετε Μέλος του Συνεταιρισμού.
 
Από τη στιγμή που γίνεστε Μέλος του Σ.Ε.Π.Π.Π., μπορείτε πλέον να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού που κρίνετε συμφέρουσες. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Μία από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ.
 
Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών, ακολουθείτε τα παρακάτω:
 
1. Διαβάζετε τη ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ Δ.Ε.Η.
 
2. Εκτυπώνετε δυο αντίτυπα της Σύμβασης (2 x 14 σελίδες).
 
3. Σε κάθε αντίτυπο συμπληρώνετε τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης στην πρώτη σελίδα (μη συμπληρώνετε ημερομηνία), μονογράφετε όλες τις σελίδες και στην τελευταία σελίδα υπογράφετε (και σφραγίζετε με τη σφραγίδα της εταιρίας).
 
4. Τα δυο συμπληρωμένα αντίτυπα τα στέλνετε στον Σ.Ε.Π.Π.Π. (Μάρνη 56, 10437, Αθήνα).
 
5. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή της Σύμβασης αποτελεί η βεβαίωση από την ΠΟΕΠΠΠ ότι έχετε ήδη τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητα προς αυτή (εσωτερικός έλεγχος).
 
6. Επίσης, ενημερώνεται η ΔΕΗ για την ένταξή σας στο πρόγραμμα, η οποία και διατηρεί το δικαίωμα ένστασης, σε περίπτωση που στο παρελθόν είχατε επιδείξει αντισυμβατική συμπεριφορά κατά τη συνεργασία σας ως εργολάβοι με σφραγίδα.
 
7. Εφόσον όλα τα παραπάνω πληρούνται, σας στέλνουμε ταχυδρομικά ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο της Σύμβασης, δυο αυτοκόλλητα σήματα για ενημέρωση των πελατών σας, καθώς και δυο βεβαιώσεις ότι είστε Μέλος του Συνεταιρισμού.
 
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΑΝΟΙΞΕΙ ειδικό λογαριασμό όψεως, ακολουθείτε και τα παρακάτω βήματα:
 
8. Με την αστυνομική σας ταυτότητα και μια Βεβαίωση Μέλους, πηγαίνετε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που σας εξυπηρετεί και ανοίγετε έναν ειδικό λογαριασμό όψεως (βάσει εγκυκλίου Β-39, 10/2/2012).
 
9. Παράλληλα, καταθέτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην τράπεζα (όπως αυτά αναφέρονται στην εγκύκλιο Β-39, 10/2/2012) για να σας εγκρίνουν ένα όριο υπερανάληψης (overdraft) έως 9.000 ευρώ. Το προϊόν αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκολία για την οικονομική σας ρευστότητα στο κομμάτι της είσπραξης λογαριασμών.
 
10. Τελευταία προϋπόθεση πριν την είσπραξη του πρώτου λογαριασμού μέσω Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι η παράδοση (εφόσον έχετε) της σφραγίδας στη Δ.Ε.Η. και η λύση της σύμβασης συνεργασίας μαζί της.
 
Βάσει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Π.Π.Π. (7/3/2010), η προμήθεια ανά λογαριασμό είναι 0,75 ευρώ. Από αυτά, τα 0,15 ευρώ τα εισπράττει ο Συνεταιρισμός για τη λειτουργία και την οικονομική ενδυνάμωσή του, ενώ τα υπόλοιπα 0,60 ευρώ (μικτά) τα καρπώνεται ο εισπράκτορας. Συνοπτικά, κάθε Τρίτη και Παρασκευή καταθέτετε τις εισπράξεις των προηγούμενων ημερών ΜΑΖΙ με τις προμήθειες στο λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π. για τη ΔΕΗ. Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. έως τη 15η μέρα κάθε ημερολογιακού μήνα, σας αποστέλλει εκκαθαριστική βεβαίωση για την αμοιβή σας του προηγούμενου μήνα. Από το ποσό της αμοιβής σας, παρακρατείται 20% φόρος, που αποδίδεται από τον Συνεταιρισμό στην Εφορία. Το υπόλοιπο σάς το επιστρέφουμε σε έναν δικό σας λογαριασμό ταμιευτηρίου, που μας έχετε υποδείξει. Συνεπώς, σε τυχόν φορολογικό έλεγχο είστε απόλυτα καλυμμένος.
Επίσης, η παροχή υπηρεσιών από τα Μέλη του Συνεταιρισμού προς τον Συνεταιρισμό για την εξόφληση λογαριασμών καταναλωτών οργανισμών κοινής ωφέλειας και εταιρειών τηλεπικοινωνιώναπαλλάσσεται από Φ.Π.Α..
 
Τέλος, βάσει απόφασης Γενικής Συνέλευσης (3/4/2011), ο περιορισμός των υπεράριθμων Μελών ανά ταχυδρομικό κώδικα άρθηκε.
 
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.