Πώς συμμετέχω στην ηλεκτρονική εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ;

Πρώτο βήμα είναι να γίνετε Μέλος του Συνεταιρισμού. Αφού διαβάσετε το Καταστατικό του Σ.Ε.Π.Π.Π. και ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις, ακολουθείτε τα παρακάτω:

 

1. Συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση και πατάτε το κουμπί Αποστολής.
 
2. Αγοράζετε μία συνεταιριστική μερίδα καταθέτοντας 415 ευρώ στο λογαριασμό 103/480121-04 της Εθνικής Τράπεζας. Σας δίνεται το δικαίωμα να αγοράσετε έως και πέντε ακόμα προαιρετικές μερίδες (400 ευρώ έκαστη).
 
3. Βγάζετε φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας.
 
4. Βγάζετε φωτοτυπία της άδειας πρακτόρευσης (ΟΠΑΠ ή ΟΔΙΕ ή ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ).
 
5. Εκτυπώνετε, συμπληρώνετε και υπογράφετε την έντυπη αίτηση.
 
6. Στέλνετε ταχυδρομικά (συστημένος φάκελος) τα παραπάνω έγγραφα στον Σ.Ε.Π.Π.Π. (Μάρνη 56, 10437, Αθήνα).
Αφού παραλάβουμε το φάκελο, ελέγχουμε αν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη. Σε περίπτωση λάθους ή έλλειψης, επικοινωνούμε τηλεφωνικά μαζί σας για να το διευθετήσουμε. Αλλιώς, η αίτησή σας  εγκρίνεται και τυπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του. Βάσει καταστατικού, το Δ.Σ. συνέρχεται τακτικά μία φορά ανά τρίμηνο, αλλά και εκτάκτως, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν.
 
Από τη στιγμή που γίνεστε Μέλος του Σ.Ε.Π.Π.Π., μπορείτε πλέον να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού που κρίνετε συμφέρουσες. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Μία από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ.
 
Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών, ακολουθείτε τα παρακάτω:
 
1. Διαβάζετε τη Σύμβαση Εισπράκτορα-Σ.Ε.Π.Π.Π.
 
2. Εκτυπώνετε τρία αντίτυπα της Σύμβασης (3χ13 σελίδες).
 
3. Σε κάθε αντίτυπο συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στην πρώτη σελίδα (μη συμπληρώνετε ημερομηνία), μονογράφετε όλες τις σελίδες και στην τελευταία σελίδα υπογράφετε.
4. Τα τρία συμπληρωμένα αντίτυπα τα στέλνετε στον Σ.Ε.Π.Π.Π. (Μάρνη 56, 10437, Αθήνα).
 
5. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή της Σύμβασης αποτελεί η βεβαίωση από την ΠΟΕΠΠΠ ότι έχετε ήδη τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητα προς αυτή (εσωτερικός έλεγχος).
 
6. Επίσης, ενημερώνεται η ΔΕΗ για την ένταξή σας στο πρόγραμμα, η οποία και διατηρεί το δικαίωμα ένστασης σε περίπτωση που στο παρελθόν είχατε επιδείξει αντισυμβατική συμπεριφορά κατά τη συνεργασία σας ως εργολάβοι με σφραγίδα.
 
7. Εφόσον όλα τα παραπάνω πληρούνται, σας στέλνουμε ταχυδρομικά ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο της Σύμβασης, δυο αυτοκόλλητα σήματα για ενημέρωση των πελατών σας, καθώς και δυο βεβαιώσεις ότι είστε Μέλος του Συνεταιρισμού.
 
8. Με την αστυνομική σας ταυτότητα και μια Βεβαίωση Μέλους, πηγαίνετε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που σας εξυπηρετεί και ανοίγετε έναν ειδικό λογαριασμό όψεως (βάσει εγκυκλίου 201, 3/9/2010).
 
9. Παράλληλα, καταθέτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην τράπεζα για να σας εγκρίνουν ένα όριο υπερανάληψης (overdraft) έως 9.000 ευρώ. Το προϊόν αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκολία για την οικονομική σας ρευστότητα στο κομμάτι της είσπραξης λογαριασμών. Συνοπτικά, τα δικαιολογητικά αυτά είναι:
  • Βεβαίωση Μέλους του Σ.Ε.Π.Π.Π.
  • - Φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα, έντυπο Ε1 και έντυπο Ε3 των τριών τελευταίων οικονομικών ετών.
  • Έντυπο Ε9 (ακίνητα) των πέντε τελευταίων οικονομικών ετών.
  • Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • Ασφαλιστική ενημερώτητα από το ΙΚΑ (αν απασχολούσατε/απασχολείτε ή όχι υπαλλήλους στο κατάστημά σας).
10. Τελευταία προϋπόθεση πριν την είσπραξη του πρώτου λογαριασμού μέσω Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι η παράδοση (εφόσον έχετε) της σφραγίδας στη ΔΕΗ και η λύση της σύμβασης συνεργασίας μαζί της.
 
Βάσει απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Ε.Π.Π.Π. (7/3/2010), η προμήθεια ανά λογαριασμό είναι 0,75 ευρώ. Από αυτά, τα 0,15 ευρώ (μικτά) τα εισπράττει ο Συνεταιρισμός για τη λειτουργία και την οικονομική ενδυνάμωσή του, ενώ τα υπόλοιπα 0,60 ευρώ (μικτά) τα καρπώνεται ο εισπράκτορας. Συνοπτικά, κάθε Τρίτη και Παρασκευή καταθέτετε τις εισπράξεις των προηγούμενων ημερών ΜΑΖΙ με τις προμήθειες στο λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π. για τη ΔΕΗ. Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. έως τη 15η μέρα κάθε ημερολογιακού μήνα, σας αποστέλλει εκκαθαριστική βεβαίωση για την αμοιβή σας του προηγούμενου μήνα. Από το ποσό της αμοιβής σας, παρακρατείται 20% φόρος, που αποδίδεται από τον Συνεταιρισμό στην Εφορία. Το υπόλοιπο σάς το επιστρέφουμε σε έναν δικό σας λογαριασμό ταμιευτηρίου, που μας έχετε υποδείξει. Συνεπώς, σε τυχόν φορολογικό έλεγχο είστε απόλυτα καλυμμένος.
Επίσης, βάσει απόφαση Γενικής Συνέλευσης (3/4/2011), ο περιορισμός των υπεράριθμων Μελών ανά ταχυδρομικό κώδικα άρθηκε.
Τέλος, η παροχή υπηρεσιών από τα Μέλη του Συνεταιρισμού προς τον Συνεταιρισμό για την εξόφληση λογαριασμών καταναλωτών οργανισμών κοινής ωφέλειας και εταιρειών τηλεπικοινωνιών απαλλάσσεται από Φ.Π.Α.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.