Α' χαρτογράφηση ΣΕΠΠΠ

Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2009 17:09

 
Την 23η Δεκεμβρίου 2009 -και ενώ υπολείπεται άλλη μια εβδομάδα ως το τέλος του έτους- έχει σχεδόν κατακτηθεί ο στόχος της εγγραφής, μέσα στο 2009, των 300 πρώτων...
μελών του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Πρακτόρων. 

Όταν πρωτοανακοινώθηκε αυτό το νούμερο, άλλοι πίστεψαν πως ήταν αδύνατο να επιτευχθεί μέσα σε 2 μόνο μήνες και άλλοι έπαιρναν την αντίθετη θέση και μιλούσαν για πολύ περισσότερους. Η κάλυψη όμως του στόχου κατά 100% (ούτε περισσότεροι, ούτε λιγότεροι) αποδεικνύει, πέραν των άλλων ότιτο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. έχει εμπεριστατωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που το επεξεργάζεται εδώ και χρόνια, βήμα-βήμα.

Ήδη επικυρώθηκε η εγγραφή των 279 πρώτων μελών του Σ.Ε.Π.Π.Π. και ολοκληρώνουν την εγγραφή τους άλλοι τέσσερεις (έχουν αγοράσει τη συνεταιριστική μερίδα τους). Σύνολο 283.

Από τις 115 ηλεκτρονικές αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί, θεωρητικά θα καλυφθούν οι 17 θέσεις που απομένουν. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, οι πρώτοι 300 θα πάνε σε Γενική Συνέλευση τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2010 και μετά θα συνεχιστούν οι εγγραφές ως τα 1.000 μέλη που προβλέπει το πλάνο της επόμενης χρονιάς.

Όμως μερικοί νομοί έχουν ήδη υπερκαλύψει το πλάνο όχι μόνο των μελών που τους αναλογούν για τα 300 πρώτα μέλη του 2009 αλλά και για τα 1.000 του 2010! Έτσι κάποιες περιοχές παρουσιάζουν περισσότερα σημεία από τον αρχικό σχεδιασμό και άλλες υπολείπονται.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα για την όσον το δυνατό πληρέστερη γεωγραφική διασπορά του δικτύου του Σ.Ε.Π.Π.Π.. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι εγγραφές ως τη Γενική Συνέλευση και πέραν των 300, ώστε να καλυφθεί ο χάρτης του 2009.

Επιπλέον, οι πιο ενθουσιώδεις των Συνεταιριστών, καθημερινά πλησιάζουν συναδέλφους της περιοχής τους και τους παρακινούν να εγγραφούν κι αυτοί, προσπαθώντας να πετύχουν το μέγιστο πλήθος συνεταιριστών. Πιστεύουν πως όσα περισσότερα πρακτορεία ενταχθούν, έστω στη τύχη, τόσο το καλύτερο. Αλλά στον Συνεταιρισμό δεν αποτελεί αξίωμα το «όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά» παρά το «όσο πιο σωστά σχεδιασμένα κι οργανωμένα, τόσο πιο αποδοτικά».

Γι’ αυτό από σήμερα δημιουργείται μια καινούργια κατηγορία ενημέρωσης στη ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Π.Π. με την ονομασία «Χάρτης του Σ.Ε.Π.Π.Π.».

Σ’ αυτή εμφανίζονται όλες οι περιοχές της Ελλάδας και σε κάθε μια αντιστοιχεί ανά πόλη, κωμόπολη ή χωριό (μερικές φορές και ανά Ταχ. Κώδικα), ο αριθμός των μελών που έχουν εγγραφεί, οι στόχοι του 2009 και 2010, καθώς και το πλήθος των πρακτορείων που απαιτείται για να συμπληρωθεί ο χάρτης. Από τη χαρτογράφηση λείπει μόνο η Υπερνομαρχία Αττικής, που θα είναι έτοιμη μέχρι την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Φρόνιμο είναι λοιπόν οι Συνεταιριστές να επικεντρώνουν την προσπάθεια τους στις περιοχές που υπολείπονται. Μας λείπουν 76 πρακτορεία σε συγκεκριμένες θέσεις εκτός Αττικής και μέχρι τα 300 μέλη μένουν μόνο 17. Λογικό επομένως είναι πως όποιος κάνει αίτηση εγγραφής και το πρακτορείο του βρίσκεται σε κάποια από τις 76 περιοχές, αυτός θα γίνεται μέλος του Σ.Ε.Π.Π.Π. ακόμη κι αν είναι υπεράριθμος των 300.

Τέλος στα e-mail των Συνεταιριστών θα σταλεί ερωτηματολόγιο για την τιμολογιακή πολιτική του Συνεταιρισμού στην εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αποφασίσουμε το πόσο θα πωλούμε την υπηρεσία μας στο κοινό (έχουμε δικαίωμα μέχρι 0,80 ευρώ αλλά οι ανταγωνιστές μας, όπως τα Ταχυδρομεία των αστικών κέντρων και οι ιδιωτικές εταιρίες χρεώνουν 0,75), το πόσα λεπτά θα κρατά ο Σ.Ε.Π.Π.Π. για τα έξοδα, τη δημιουργία αποθεματικού, τη διανομή μερίσματος κλπ.
 
Καλή χρονιά σε όλους.
Και για το 2010, οι Συνεταιριστές, δικαιούμαστε να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι.
 
Κίμων Κλωνάρης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Π.Π.Π.