Ενημέρωση για την Εγγραφή Νέων Μελών
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 15:00
 
Πέρασε μόλις μια εβδομάδα από την πρόσκληση εγγραφής νέων μελών στον Συνεταιρισμό και οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 200! Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και μόλις καλυφθεί το πλάνο των 300, θα κλείσει αυτός ο κύκλος της πρώτης ανάπτυξης του Σ.Ε.Π.Π.Π. Οι επόμενες αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με τη νέα χρονιά και θα εξετάζονται κάθε τρίμηνο. Δυστυχώς όσοι είχαν υποβάλλει χειρόγραφη αίτηση μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο πρέπει να την υποβάλλουν ξανά, αφού τις παλιές δεν τις παραδίδει ο προηγούμενος Νομικός. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μάλιστα, πρέπει να υποβληθούν αμέσως, ούτως ή άλλως από όλους, για να περάσουν τα στοιχεία τους στα αρχεία του Σ.Ε.Π.Π.Π. Το Βιβλίο Μελών του Συνεταιρισμού (όπως φυσικά και τα Βιβλία Οικονομικών Ελέγχων) έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές Αθηνών.
 
Εν τω μεταξύ, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, επιλέγονται τα 50 πιλοτικά πρακτορεία που θα υποστούν το βάρος ελέγχου εφαρμογής του μηχανογραφικού μας συστήματος. Κυρίως η πρόβλεψη να εκκαθαρίζονται στην περιοχή τους λογαριασμοί ηλεκτρισμού μέσα στη χρονική διάρκεια της πιλοτικής περιόδου είναι το κριτήριο επιλογής αλλά και ο όγκος των συναλλαγών τους στη προηγούμενη διαδικασία (χειρόγραφα με σφραγίδα ΠΟΕΠΠΠ) ώστε το σύστημα να ελεγχθεί σε συνθήκες φόρτου εργασίας. Βεβαίως αποκλείονται αυτομάτως, όσο υψηλό όγκο συναλλαγών κι αν εμφάνιζαν, όσοι παρουσιάζουν εκκρεμότητες στη ΔΕΗ και κυρίως στην Ομοσπονδία (αφαίρεση σφραγίδας για οικονομικούς λόγους στο παρελθόν, άρνηση συμμετοχής στην αύξηση του εγγυητικού της ΠΟΕΠΠΠ κλπ). Ταυτόχρονα με το πιλοτικό ξεκινά και η εκπαίδευση των υπολοίπων, αναρτάται στην προθήκη το ειδικό σήμα «Σ.Ε.Π.Π.Π. – Εξόφληση λογαριασμοί ΔΕΗ με την εγγύηση της Εθνικής Τράπεζας», ώστε να ειδοποιείται το κοινό για τη δραστηριότητα προσεχώς, υποβάλλονται τα δικαιολογητικά έναρξης στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και εγκαθίσταται το πρόγραμμα είσπραξης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πρακτορείου. Φυσικά χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ, ένας κοινός εκτυπωτής (οι αποδείξεις του ΣΕΠΠΠ είναι Α5 ή Α6) και ένα πιστολάκι αναγνώστη barcode, που υπάρχουν πολλά στην αγορά σε πολύ συμφέρουσες τιμές και ο ΣΕΠΠΠ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα αγοράς για τον φθηνότερο εξοπλισμό, ενώ φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πιστολάκι που οι περισσότεροι έχουν ήδη στην κατοχή τους για διευκόλυνση των διαδικασιών και στο σημερινό σύστημα. Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. έχει ήδη βρει σετ επώνυμου εκτυπωτή και αναγνώστη barcode, που η τιμή τους δεν ξεπερνά τα 120 ευρώ συνολικά. Όμως ο καθένας θα κάνει τη δική του επιλογή. Ο κάθε συνεταιριστής στο πίσω μέρος της απόδειξης θα μπορεί να έχει τυπωμένα και διαφημιστικά μηνύματα, για αύξηση των εσόδων του από την τοπική αγορά ή έστω για απλή προβολή του πρακτορείου του.
 
Οι πρώτοι 300 θα ειδοποιηθούν να προσέλθουν στα υποκαταστήματα της Εθνικής, όπου η Τράπεζα θα ελέγξει και θα εγγυηθεί το όριο της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Στον Σ.Ε.Π.Π.Π. ο καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του.
 
Οι εισπράκτορες του Σ.Ε.Π.Π.Π. θα εξοφλούν λογαριασμούς ΔΕΗ, π.χ. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα μέχρι το ποσό που θα ορίσει η Τράπεζα και το οποίο μπορεί να αυξηθεί μόνο με πρόσθετη προσωπική εγγύηση ή προκαταβολή μετρητών. Τη Δευτέρα το βράδυ θα τυπώνεται στο τερματικό τους η εκκαθάριση της υποχρέωσης τους, την οποία οφείλουν να καταβάλλουν στον λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π. μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Αν τακτοποιήσουν την οφειλή τους εμπρόθεσμα, τότε δεν θα επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ. Αν όμως περάσει η Τρίτη, τότε για κάθε μέρα υπερανάληψης θα μετρά ο τόκος στην Τράπεζα, που σταματά αυτομάτως μόλις τακτοποιηθούν. Το αντίστοιχο ισχύει και για τις εισπράξεις Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης που κατατίθενται την Παρασκευή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα πιέζουμε να ξεκινήσει μέχρι τέλος Νοέμβρη (μας καθυστέρησε έναν μήνα η υπόθεση του Νομικού) και μέχρι τέλος του χρόνου θα μπουν και οι υπόλοιποι. Αμέσως μετά τη Δ.Ε.Η. ξεκινούν και οι άλλες δραστηριότητες που προβλέπει το Καταστατικό μας.

Η αμοιβή ορίστηκε σε 0,80 ευρώ ανά απόδειξη και αυτή απαλλάσσεται από υποχρεώσεις Βιβλίων στην Εφορία, αποδείξεις και ταμειακές μηχανές. Τις αμέσως επόμενες μέρες περιμένουμε να αποσταλεί και σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας εγκύκλιος με την απαλλαγή μας …και από ΦΠΑ! 

Από τα 80 λεπτά, που εισπράττει ο συνεταιριστής, θα αποδίδει στον Σ.Ε.Π.Π.Π. το ποσό που θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί για τα έξοδα λειτουργίας του Συνεταιρισμού. Στο τέλος κάθε έτους και μετά των έλεγχο Ορκωτών Λογιστών (όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται και με όλες τις μεγάλες Α.Ε. που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο) από το ποσό που έδωσαν οι πράκτορες στον Σ.Ε.Π.Π.Π. θα αφαιρούνται τα βεβαιωμένα έξοδα (αυτά δηλαδή που θα κρίνει η Γενική Συνέλευση όλων των Συνεταιριστών πως είναι δικαιολογημένα) και τα υπόλοιπα θα επιστρέφονται πάλι στους συνεταιριστές, στον καθένα ΑΝΑΛΟΓΑ με το πόσα ο ίδιος έδωσε στη διάρκεια της χρονιάς. Μόνο το 2% που μας υποχρεώνει ο νόμος θα μοιράζεται εξίσου. Γι’ αυτό και δεν είναι επιχειρηματικό συμφέρον να επιλέγουν κάποιοι την αγορά περισσότερων μερίδων από μία. Ο νόμος είναι πάλι που μας υποχρεώνει να προσφέρουμε τη δυνατότητα για 1 ως 5 μερίδες. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να παίρνει και 5 μερίδες, με την υπενθύμιση πως όσες μερίδες κι αν έχει, πάντοτε θα διαθέτει μια μόνο ψήφο, την προσωπική του. Μόνο στα πρακτορεία που ανήκουν σε περισσότερα από ένα άτομο, αν θέλουν γίνονται όλοι οι ιδιοκτήτες μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π. και τότε το πρακτορείο θα διαθέτει περισσότερους ψήφους, ενώ η αμοιβή τους θα ισομοιράζεται, αφού συνολικά θα είναι πάλι ανάλογη με τη δουλειά τους. Αυτό όμως τους συμφέρει φορολογικά, στην ετήσια δήλωση τους.   

Η μερίδα ορίστηκε στα 400 ευρώ, που επιστρέφεται ολόκληρη σε όποιον επιθυμεί την αποχώρηση του. Κανένας συνεταιριστής δεν είναι υπεύθυνος, πέραν της συνεταιριστικής του μερίδας, για τυχόν ζημίες του Σ.Ε.Π.Π.Π. (άραγε από που θα μπορούσαν αυτές να προκληθούν;) γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για Αστικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης. Μέλη του συνεταιρισμού μπορούν να γίνουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρακτορείων των παιχνιδιών της Ο.Π.Α.Π. ή άλλων παιχνιδιών πρόγνωσης κρατικής εποπτείας (Κρατικά Λαχεία, Ο.Δ.Ι.Ε. κτλ). Στον Σ.Ε.Π.Π.Π. τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό. Όποιος θέλει αποχωρεί, μόλις το αποφασίσει, με μια απλή δήλωση. Το κάθε μέλος έχει το απόλυτο δικαίωμα να αναπτύξει στο κατάστημα του όλες τις δραστηριότητες που του εξασφαλίζει ο Συνεταιρισμός ή μόνο ένα μέρος. Ότι κρίνει πως τον συμφέρει. 

Αφού «χάθηκαν» οι παλιές αιτήσεις, ο αριθμός προτεραιότητας της κάθε αίτησης ξεκίνησε από την αρχή. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των νέων μελών ενώ μετά το τέλος της πρώτης αυτής φάσης θα βρίσκεται στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π. κι ο κατάλογος των υποψηφίων για την επόμενη φάση.

Πέραν της άμεσης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από το www.seppp.gr, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν με φάκελο στη Διεύθυνση της ΠΟΕΠΠΠ (Μάρνη 56-Τ.Κ. 10437-ΑΘΗΝΑ):
α) Έγγραφη αίτηση.
β) Φωτοτυπία της άδειας λειτουργίας πρακτορείου παιχνιδιών πρόγνωσης κρατικής εποπτείας (ΟΠΑΠ - ΟΔΙΕ - Κρατικά Λαχεία) β) Απόφαση του αρμόδιου οργάνου, σε περίπτωση νομικού προσώπου (Ο.Ε. - Ε.Ε - Ε.Π.Ε. - Α.Ε) για συμμετοχή στον Συνεταιρισμό.
γ) Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του φυσικού προσώπου ή του νόμιμου εκπροσώπου νομικού προσώπου
δ) Αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης συνολικά του ποσού εγγραφής που ανέρχεται σε 15 ευρώ συν τη Συνεταιριστική μερίδα, αξίας 400 ευρώ εκάστη (η κατάθεση γίνεται στην Εθνική Τράπεζα, στον λογαριασμό όψεως του Σ.Ε.Π.Π.Π. 103/480110-56). 

Κάντε τον Σ.Ε.Π.Π.Π. δυνατό για να έχουμε όνειρα και όχι μόνο εφιάλτες. 

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Π.

ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ
 
 

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Π. Κίμων Κλωνάρης προσκαλεσμένος από το Σωματείο Αιτωλοακαρνανίας θα αναλύσει το πρόγραμμα του Συνεταιρισμού στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 στις 15.00.
 

Την ίδια μέρα (Δευτέρα 9 Νοεμβρίου) στις 21.00΄, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ηλείας Β. Νικολόπουλο, θα μιλήσει στον Πύργο Ηλείας, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΠΟΕΠΠΠ Α. Καραπάνου.