Ημερομηνία-Στόχος έναρξης του ΣΕΠΠΠ η 18/1/2010
Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 16:11
 
Η Σύμβαση με την ΔΕΗ είναι πανέτοιμη να λειτουργήσει. Έτοιμο και τεσταρισμένο είναι και το μηχανογραφικό μας. Παραγγείλαμε και
τους φοροτεχνικούς μηχανισμούς που θα εγκατασταθούν στην έδρα του Σ.Ε.Π.Π.Π., αντικαθιστώντας τις ταμειακές μηχανές στα πρακτορεία. Είμαστε έτοιμοι και φοροτεχνικά και λογιστικά. Μας καθυστερούν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες της σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα, για την online ενημέρωση των καταθέσεων στον κεντρικό λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π. Η ημερομηνία στόχος που έχουμε θέσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας είναι η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010. 

Αυτές οι «τεχνικές λεπτομέρειες» με την ΕΤΕ, επειδή θα συμπεριληφθούν και στη σύμβαση με όσους επιθυμούν να εξοφλούν λογαριασμούς των καταναλωτών ΔΕΗ, δεν μας επέτρεψαν ακόμη να στείλουμε στα e-mail των συνεταιριστών τη σύμβαση «Σ.Ε.Π.Π.Π.-Μέλους», για την ΔΕΗ. Θα την παραλάβουν αυτές τις μέρες μαζί με οδηγίες για την εγκατάσταση στα P.C. του πρακτορείου, του λογισμικού εξόφλησης καθώς και κατάλογο αναγνωστών barcode (πιστολάκια), που κάνουν καλά τη δουλειά τους, στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Όταν η ΕΤΕ ενημερώσει και τα υποκαταστήματα της, θα ειδοποιηθείτε επίσης να επισκεφτείτε την Εθνική της περιοχής σας, για να σας οριστεί το πλαφόν συναλλαγών. Θα αποστείλετε υπογεγραμμένες τις συμβάσεις στον Σ.Ε.Π.Π.Π. (με δικά σας έξοδα και όχι με courier express «πληρωτέο από τον παραλήπτη») και ξεκινάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση υπογραφής αυτής της σύμβασης είναι η Βεβαίωση από την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ότι δεν εκκρεμεί καμιά οφειλή του πράκτορα, στο παλιό σύστημα εξόφλησης με σφραγίδα μέσω ΠΟΕΠΠΠ. Μόλις το σύστημα του Σ.Ε.Π.Π.Π. περάσει με επιτυχία τους 6 πρώτους μήνες, τότε θα είναι δυνατή στα πρακτορεία μας η εξόφληση και ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Και αμέσως μετά θα σταματήσει η διαδικασία εξόφλησης με σφραγίδα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που έχουν συμβληθεί με τη ΔΕΗ (και όχι μόνο για την ΠΟΕΠΠΠ). Όσοι πράκτορες περιμένουν να δουν πρώτα την επιτυχία της διαδικασίας και μετά να υποβάλλουν αίτηση, πρέπει να έχουν υπόψη τους κι αυτό. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να δεσμευτεί από πριν πως η Γενική Συνέλευση αυτού του Ιανουαρίου ή των επόμενων, δεν θα αποφασίσει κάποια στιγμή όρους βιωσιμότητας ανά δραστηριότητα. Π.χ. όσοι εισέλθουν στη σύμβαση μετά, πως πρέπει να πληρούν προϋποθέσεις αποστάσεων, εμπορικότητας περιοχής κλπ. Να πουν δηλαδή ότι για την εξόφληση λογαριασμών, τα επόμενα πρακτορεία πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 300 μέτρων και να μην υπερβαίνουν τα σημεία εξυπηρέτησης τη σχέση 1 πρακτορείο Σ.Ε.Π.Π.Π. ανά 5.000 κατοίκους κ.ο.κ. Όπως βέβαια και, λαμβάνοντας υπόψη την απόκτηση παγίων, υπεραξίας, την έκθεση των ορκωτών κλπ, να ορίσουν νέα τιμή αγοράς και πώλησης της συνεταιριστικής μερίδας. Κι αυτό είναι το μοναδικό όφελος όσων αγοράζουν περισσότερες από μια μερίδες. Η Γενική Συνέλευση είναι πραγματικά κυρίαρχο όργανο και μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα. Αυτή και μόνο αυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο απλώς εποπτεύει την υλοποίηση των αποφάσεων της, που εκτελούν τα υπηρεσιακά στελέχη του Σ.Ε.Π.Π.Π.  

Και όλο το 2010 μόνο με τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού, ύδρευσης των δημοτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα ασχοληθούμε. Για να γίνει η αρχή. Για να μπούμε στην αγορά. Μετά θα ανοίξουν τα φτερά του Σ.Ε.Π.Π.Π.. Πρώτος στόχος τα 40 χιλ ευρώ ανά πρακτορείο ετησίως, από τους λογαριασμούς. Στόχος που πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2011. Και με την ευκαιρία απαντούμε και στον συνάδελφο που μας είπε: «-Βρε τι να τα κάνου ουλ’ αυτά; Του θέμα ίνι να μαζεύουμ’ τα λιφτά τσ’ ΔΕΗ κι να τα δίνουμ’ μόνου μια φουρά ντ’ βδουμάδα, για να πληρώνουμ’ τουν ΟυΠΑΠ. Κι ας μη βγάζουμ’ φράγκου απ’ ντ’ ΔΕΗ». 

Να η απάντηση, ορθά κοφτά, από τη σημερινή Διοίκηση του Σ.Ε.Π.Π.Π.. 

«Κύριε, 
με χαρά σας πληροφορούμε ότι σαφής πρόθεση της Διοίκησης μας είναι, όχι μόνο να μην σας δεχτούμε ΠΟΤΕ στον Συνεταιρισμό των Επαγγελματιών Πρακτόρων (και μόνον) αλλά και ότι θα επιχειρήσουμε κάθε δυνατή ενέργεια για να σας ξεφορτωθούμε και από πράκτορα ΟΠΑΠ.
Η παρουσία σας μολύνει τον κλάδο.

Μετά τιμής,
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π.» 

Διότι η σκέψη «ή όλοι ή κανείς» που ισχύει για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. δεν δεσμεύει και τον Σ.Ε.Π.Π.Π.. Στον Συνεταιρισμό μπαίνουν μόνο όσοι το θέλουν πραγματικά, δέχονται να επενδύσουν και κοιτούν το μέλλον. Οι υπόλοιποι ας μείνουν να αναπολούν την εποχή του ΠΡΟ-ΠΟ που δουλεύαμε μόνο παρασκευοσάββατα και ζούσαμε τις οικογένειες μας. Να τους θυμίσουμε όμως πως τότε ήμασταν «προποτζήδες» στις ΕΒΓΑ της γειτονιάς και σήμερα καλούμαστε να γίνουμε επιχειρηματίες σε υπερσύγχρονες αίθουσες που το κοινό μπαίνει, εξυπηρετείται και διασκεδάζει. Κι ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή. Γιατί λίγοι θα αντέξουν τον ανταγωνισμό, αν πέσει το Μονοπώλιο. Οι Συνεταιριστές δεν θα είναι μέσα σ’ αυτούς που θα θρηνήσουν τη μοίρα τους.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, ήταν το τελευταίο της «ρομαντικής περιόδου» με εθελοντική δουλειά, προσωπικές εισφορές, ενθουσιαστικές πρωτοβουλίες. Το 2010 ο Σ.Ε.Π.Π.Π. θα στελεχωθεί από έμπειρα πρόσωπα της αγοράς, τα γραφεία θα λειτουργήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό, την επικοινωνία με τα μέλη θα την αναλάβει ειδική υπηρεσία, τους Στρατηγικούς Στόχους και τα Επιχειρησιακά Σχέδια θα τα αποφασίζει αποκλειστικά η Γενική Συνέλευση, το κύριο μέρος του ελέγχου του Εποπτικού Συμβουλίου θα περάσει στα χέρια ορκωτών λογιστών και το Δ.Σ. θα περιοριστεί αυστηρά στον καταστατικό του ρόλο. Δηλαδή του συντονιστή όλων αυτών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο μεγάλες εταιρίες της αγοράς. Γιατί αυτό είναι το μέλλον και του Σ.Ε.Π.Π.Π., της εταιρίας με το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής στην ελληνική αγορά.

Στο Δ.Σ. της Παρασκευής 18/12/2009 εξετάστηκαν μεταξύ των άλλων:


1)    Γενική Ενημέρωση
2)    Ταμειακή Ενημέρωση
3)    Επικύρωση εγγραφής νέων μελών. Έκδοση τίτλων Μέλους και Μερίδων.
4)    Έναρξη δραστηριότητας εξόφλησης λογαριασμών καταναλωτών ΔΕΗ στα πρακτορεία του Σ.Ε.Π.Π.Π. – Τιμολογιακή πολιτική – Κρατήσεις Σ.Ε.Π.Π.Π.
5)    Έκδοση εγγυητικής υπέρ Σ.Ε.Π.Π.Π. για την καλή εκτέλεση της σύμβασης με τη ΔΕΗ.
6)    Σύνταξη της Σύμβασης Σ.Ε.Π.Π.Π. και Μελών, για την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ.
7)    Ανενεργά Ιδρυτικά Μέλη.
8)    Απαιτήσεις του τέως νομικού συμβούλου της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. από τον Σ.Ε.Π.Π.Π.
9)    Τρέχοντα θέματα.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθούν. Θα καθαρογραφούν και θα αποσταλούν στα e-mail των συνεταιριστών. Μαζί με ένα ερωτηματολόγιο, για τον καθορισμό της τιμολογιακής μας πολιτικής, την οποία φυσικά θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  
 

Η προετοιμασία εισόδου του Σ.Ε.Π.Π.Π. στην ελληνική αγορά έφτασε στο τελευταίο της στάδιο. Μόλις είναι έτοιμοι οι λογαριασμοί στην Εθνική, ΞΕΚΙΝΑΜΕ! Για να φτάσουμε ως εδώ χρειάστηκε να γίνουν πάρα πολλά. Το «Ιστορικό του Σ.Ε.Π.Π.Π.» θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας, www.seppp.gr, σε ειδική κατηγορία. Και όλα έγιναν χωρίς ούτε ένα ευρώ να χρεωθεί στο ταμείο…