Προτεινόμενη σύμβαση εισπράκτορα

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2010 12:56

 
Φίλοι Συνεταιριστές,
 
Προσωπικά σας ζητώ συγνώμη για την 48ωρη καθυστέρηση δημοσιοποίησης του κειμένου της σύμβασης που στο μέλλον θα διέπει τις σχέσεις του Σ.Ε.Π.Π.Π. και των μελών του, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν στην είσπραξη λογαριασμών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.
Αιτία της καθυστέρησης αυτής είναι αποκλειστικά η δική μου αδυναμία. Αλλά είναι ανθρώπινη. Το πρόβλημα της πτώσης των εσόδων των πρακτορείων μας είναι γνωστό σε όλους. Όπως είναι γνωστή και η συσσώρευση πάγιων εξόδων, την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα. Ωστόσο έλπιζα πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ στο κόστος αμοιβής ενός έμπειρου δικηγορικού γραφείου, για την σύνταξη του κειμένου της σύμβασης, σύμφωνα με τη διαβούλευση των μελών του Σ.Ε.Π.Π.Π. την περασμένη Τρίτη - Τετάρτη και τα αποτελέσματα της, όπως ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Δεν είχε τη δουλειά που περίμενα και δεν περίσσεψαν για την αμοιβή του δικηγόρου. Αναγκάστηκα να  συντάξω τη «Σύμβαση Εισπράκτορα» με προσωπική ευθύνη και εργασία. Φυσικό λοιπόν ήταν να καθυστερήσω 48 ώρες. Και ίσως το αποτέλεσμα χρήζει περεταίρω νομικών (όχι ουσιαστικών) παρεμβάσεων. Γι’ αυτό θα μείνει αναρτημένο προς σχολιασμό ως το βράδυ της Τρίτης. Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι αλλαγές που θα κριθούν αναγκαίες από σας και ως το βράδυ της Πέμπτης θα διεξαχθεί ψηφοφορία έγκρισης του. Αν υπερψηφίσετε το κείμενο αυτό, τότε η «ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ» θα είναι έτοιμη για υπογραφή από τα μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π. το πρωί της Παρασκευής. Σας ζητώ, για ακόμη μια φορά, να συγχωρήσετε την καθυστέρηση που προκάλεσα.
 
Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα, να βοηθήσουν στη τελειοποίηση του κειμένου, παραδίνοντάς το σε δικηγόρους της εμπιστοσύνης τους, των οποίων τις γραπτές παρατηρήσεις θα αποστέλλουν στον Σ.Ε.Π.Π.Π. στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@seppp.gr. Όμως εδώ πρέπει να σημειώσω πως προσωπικά απέρριψα «πολλές» νομικές συμβουλές καθώς και την εύκολη λύση της αντιγραφής άλλων, σχετικών συμβάσεων, εξ αιτίας της απόλυτης αντίθεσης μου στη νοοτροπία των νομικών, οι οποίοι δεν κατανοούν το εγχείρημα του Σ.Ε.Π.Π.Π. και παρεμβαίνουν νομικά στο κείμενο επιδιώκοντας ενίσχυση της θέσης του Σ.Ε.Π.Π.Π. σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου εισπράκτορα (όπως θα έκαναν δηλαδή με το συμβόλαιο κάθε πελάτη τους, σε βάρος του πελάτη άλλου δικηγόρου) ενώ στον Συνεταιρισμό μας, ισχύει η ιδιότυπη σχέση ότι ο αντισυμβαλλόμενος «εισπράκτορας» είναι στην ουσία ο συνιδιοκτήτης/συνεταίρος του Σ.Ε.Π.Π.Π. και κατά συνέπεια, αν η σύμβαση υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ενός, αυτομάτως υπερασπίζεται και του άλλου. Κι αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αναρτημένη στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π. σύμβαση μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ από τους συνεταιριστές. Προς υπογραφή θα είναι αυτή που θα αναρτηθεί το πρωί της Παρασκευής).
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Π.Π. 
ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ