Ενημέρωση παλαιών και νέων Μελών & Οδηγίες στους Συνεταιριστές που θέλουν να ενεργοποιηθούν ως Εισπράκτορες λογαριασμών

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 10:22

 
Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα Μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π. ανέρχονται πλέον σε 664. Ήτοι, αγγίζουν το 15% των ενεργών επαγγελματιών Πρακτόρων της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., οι οποίοι σταθερά επιλέγουν την ένταξη τους στους κόλπους του Συνεταιρισμού με σκοπό την οργάνωση και την συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών προς το κοινό και ως εκ τούτου την ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά και την ενδυνάμωση του εισοδήματος τους.
 
Τα νέα Μέλη προέρχονται τόσο από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει βέβαια μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης του Συνεταιρισμού λόγω του πλήθους των πρακτορείων, όσο και από μικρότερες πόλεις και απομακρυσμένες περιοχές. Όσον αφορά τις τελευταίες, παρουσία του Σ.Ε.Π.Π.Π. καταγράφεται πλέον στην Πύλο Μεσσηνίας και στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, περιοχές στις οποίες ο Σ.Ε.Π.Π.Π. δεν διέθετε έως τώρα εισπρακτικό σημείο.
Η αντικειμενική δυνατότητα του Σ.Ε.Π.Π.Π. να παρέχει πλήρη κάλυψη σημείων στην επικράτεια, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, είναι ένα κριτήριο που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλες τις εταιρίες με τις οποίες ο Συνεταιρισμός βρίσκεται σε αρχικό ή σε πιο προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις προβαίνουν στην διακοπή της λειτουργίας υποκαταστημάτων και ταμείων τους, λόγω περικοπών και συγχωνεύσεων.
 
Μεγάλες πόλεις στο κέντρο των οποίων δεν εμφανίζεται ακόμα το σήμα του Σ.Ε.Π.Π.Π. είναι το Κιλκίς, η Καβάλα, η Κατερίνη, η ʼρτα, η Λειβαδιά, η ʼμφισσα, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Καρπενήσι,  το Ναύπλιο, η Κόρινθος, το ʼργος και η Σπάρτη. Αξιοσημείωτο όμως, είναι ότι καταγράφεται παρουσία του Σ.Ε.Π.Π.Π. στις μικρότερες και όμορες περιοχές/πόλεις των παραπάνω. Δεν καλύπτονται ακόμα το Ηράκλειο και το Λασίθι, η Λέσβος, η Πάτμος, η Λέρος και η Κάλυμνος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και περιοχές της Αττικής όπως η Παλλήνη, η Ραφήνα, το Λαύριο και η Μάνδρα.  Πάντως, είναι σημαντικό ότι Πράκτορες από τα παραπάνω μέρη έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Συνεταιρισμό για πληροφορίες, καθώς ψάχνουν νέους τρόπους για να διατηρήσουν υψηλή την επισκεψιμότητα των πρακτορείων τους με την επιπλέον παροχή υπηρεσιών στους πελάτες τους. Και συνεπώς με κάθε περιοδική εγγραφή νέων Μελών, ο χάρτης κάλυψης του Σ.Ε.Π.Π.Π. εμπλουτίζεται και ενισχύεται από την μεγαλύτερη στην Ελλάδα δεξαμενή σημείων λιανικής.
 
Από την άλλη πλευρά, μέσα στην οικονομική κρίση η αγορά αναμορφώνεται. Και είναι γεγονός ότιπαρά τις πολλαπλές δυνατότητες που οι εταιρείες παρέχουν στους καταναλωτές τους για εξόφληση των λογαριασμών τους, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μία επιστροφή στους παραδοσιακούς τρόπους εξόφλησης, ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης και επειδή οι καταναλωτές θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι το πότε και το πώς θα πληρώσουν (κάτι που για παράδειγμα δεν συμβαίνει με τις πάγιες εντολές, σημαντικό ποσοστό των οποίων ήδη ανακαλείται).Ως αποτέλεσμα, και οι ίδιες οι εταιρίες στρέφονται πλέον στα δίκτυα που παρέχουν προσωποκεντρική και άμεση εξυπηρέτηση, πράγμα που κατεξοχήν συμβαίνει στα πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και μάλιστα εφτά ημέρες την εβδομάδα.
 
Το γεγονός του ολοένα αυξανόμενου μεριδίου του Σ.Ε.Π.Π.Π. στην αγορά αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από τα νούμερα.
Οι εξοφλήσεις των λογαριασμών των καταναλωτών της Δ.Ε.Η. κινούνται σταθερά αυξητικά (σε συνάρτηση βεβαίως με τις ημερομηνίες λήξης κατά περιοχές), χωρίς να καταγραφεί μείωση στο σύνολο του Δικτύου από το Νοέμβριο του 2011, το μήνα δηλαδή που ξεκίνησαν να λήγουν οι λογαριασμοί που συμπεριλαμβάνουν τον ειδικό φόρο ακινήτων. Εντυπωσιακή όμως αύξηση καταγράφεται στις εξοφλήσεις των λογαριασμών των πελατών της Ε.Υ.Α.Θ., οι οποίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο. Τον Δεκέμβριο σημειώθηκε αύξηση 68,6%, ενώ ήδη το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου έκλεισε αυξημένο επίσης κατά 15,78% σε σχέση με το αντίστοιχο εικοσαήμερο του Δεκεμβρίου, με την 9η Ιανουαρίου να καταγράφεται ρεκόρ συναλλαγών, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμα και την υψηλότερη ημερήσια κίνηση των παλαιών εξοφλήσεων με σφραγίδα. Γεγονός εντυπωσιακό αφού για πολλά Μέλη της Θεσσαλονίκης δεν έχει έρθει ακόμα η περίοδος που λήγουν οι λογαριασμοί στην περιοχή τους.
Το γεγονός της πορείας των εξοφλήσεων Ε.Υ.Α.Θ., όπως και οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας περισσότερο τοπικής, δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορα τα Μέλη άλλων περιοχών, καθώς βάσει του Καταστατικού του Σ.Ε.Π.Π.Π. έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρισμα από τα καθαρά κέρδη του Συνεταιρισμού και βάσει της συνεταιριστικής τους μερίδας, πέρα από το μέρισμα που θα λάβουν βάσει της συγκεκριμένης συνεισφοράς κάθε ενός στις δραστηριότητες.
 
Το 2011, η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στις σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες που παρέχουν τα Μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π., μεταφράστηκε για τους ενεργούς Συνεταιριστές σε κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, με το οποίο αμείφθηκαν ανάλογα με τις συναλλαγές τους. Το σημαντικότερο όμως είναι οι περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες που επισκέφθηκαν τα πρακτορεία στο διάστημα αυτό, η ικανοποίηση τους από την υπηρεσία και η παραμονή τους μέσα στις επιχειρήσεις των Μελών.
Οδηγίες για την ενεργοποίηση Εισπρακτόρων
 
Τα νέα Μέλη μπορείτε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας ανατρέχοντας στην περιοχή «Εγγραφές – Μέλη του Σ.Ε.Π.Π.Π.», όπως επίσης και να ελέγξετε τα e-mail σας, στα οποία έχει ήδη σταλεί επιβεβαιωτικό μήνυμα.
 
Πρώτο βήμα για όσους Συνεταιριστές επιθυμείτε να εισπράττετε λογαριασμούς Δ.Ε.Η. ή/και Ε.Υ.Α.Θ. με το πιστοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα του Σ.Ε.Π.Π.Π. και με την συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, με φορολογικά έγκυρες διατυπώσεις και με την συγκεκριμένη και τυπική διαδικασία που ορίστηκε στις σχετικές συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ του Συνεταιρισμού και των Μελών του, είναι να στείλετε υπογεγραμμένες στην έδρα του Σ.Ε.Π.Π.Π. (Μάρνη 56 , 10437, Αθήνα - με συστημένο ταχυδρομείο ή courierδύο αντίτυπα της Σύμβασης Εισπράκτορα Δ.Ε.Η. ή/και δύο αντίτυπα της Σύμβασης Εισπράκτορα Ε.Υ.Α.Θ., με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στην πρώτη σελίδα στοιχεία σας, με τη μονογραφή σας σε κάθε σελίδα των συμβάσεων και βεβαίως την υπογραφή σας στην τελευταία σελίδα.
 
Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες θα βρείτε στα σχετικά links στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Π.Π.:
 
 
 
Μετά τον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει ο Σ.Ε.Π.Π.Π. ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην σύμβαση, θα σας επιστρέψει τη μία εκ των δύο (ή τις δύο από τις τέσσερις) μαζί με:
 
Βεβαίωση ότι είστε Μέλος του. Στην βεβαίωση αναγράφεται ο μυστικός εννεαψήφιος κωδικός σας και πιστοποιεί στην Εθνική Τράπεζα ότι έχετε το δικαίωμα να εισπράττετε για λογαριασμό του Σ.Ε.Π.Π.Π.. Με την βεβαίωση και την αστυνομική σας ταυτότητα θα ανοίξετε καταρχάς τον ειδικό προσωπικό σας λογαριασμό στην τράπεζα και εν συνεχεία θα υποβάλετε τα δικαιολογητικά, ώστε η Εθνική να σας χορηγήσει όριο υπερανάληψης, το οποίο θα τεθεί ως πλαφόν - ανώτατο όριο συναλλαγών στις δραστηριότητες σας. Ο εννεαψήφιος κωδικός επίσης, θα χρησιμοποιείταιυποχρεωτικά κατά την κατάθεση των εισπράξεων σας όταν ενεργοποιηθείτε, αλλά και για τη σύνδεση σας στην περιοχή μόνο για μέλη στο site του Σ.Ε.Π.Π.Π. όπου δημοσιεύονται πληροφορίες που αφορούν μόνο τους Συνεταιριστές (είναι λοιπόν σημαντικό να μην τον χάσετε και να μην τον γνωστοποιήσετε σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα).
 
- Δύο αυτοκόλλητα διαφημιστικά σήματα για την πρόσοψη των καταστημάτων σας, ώστε το κοινό να πληροφορείται για την παροχή της υπηρεσίας (Δ.Ε.Η.Ε.ΥΑ.Θ., και τα δύο).
 
- Μία καρτολίνα – ενημερωτική επιγραφή, την οποία υποχρεούστε να διατηρείτε αναρτημένη στον πάγκο συναλλαγών σας ή πάνω από αυτόν, ώστε οι πελάτες να ενημερώνονται για το ότι η υπηρεσία παρέχεται επ’ αμοιβή και ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώνεται παρά μόνο με την έκδοση της σχετικής απόδειξης  (δείτε την εδώ).
 
- Επίσης, εκπρόσωπος της Τεχνικής Υποστήριξης θα επικοινωνήσει μαζί σας για την εγκατάσταση του προγράμματος στο υπολογιστή σας.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, διευκρίνιση και καθοδήγηση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Σ.Ε.Π.Π.Π..