Σχετικά με την ηλεκτρονική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας payzone

  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

9/4/2015

 

 

Θέμα: Σχετικά με την ηλεκτρονική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της εταιρείας ΟΠΑΠ, για τη μελλοντική ενεργοποίηση υπηρεσίας εξόφλησης λογαριασμών και άλλων συναλλαγών μέσω του συστήματος της εταιρίας Payzone
 
Αγαπητά Μέλη,
 
Η γνωστοποίηση της εταιρείας ΟΠΑΠ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Πράκτορες, για υπηρεσίες εξόφλησης λογαριασμών κοινής ωφέλειας και άλλων παρεμφερών συναλλαγών, ήταν κάτι το αναμενόμενο. Η απόκτηση της Payzone από την ΟΠΑΠ, μέσω της θυγατρικής – κυπριακής – της εταιρείας, ήταν μια ακόμη επένδυσή της και είχε αυτή την σημασία. Η Payzone, όπως όλοι γνωρίζουμε, δραστηριοποιείται εδώ και κάποια χρόνια, με διάφορα προϊόντα τέτοιου είδους, μέσω καταστημάτων λιανικής (ψιλικά, περίπτερα, Supermarket κ.α.). Προφανώς, τώρα έρχεται για να προσθέσει στο καλάθι της και τα πρακτορεία. Τι όφελος (κυρίως οικονομικό) θα έχει, όμως, για τους ίδιους τους Πράκτορες μια τέτοια ενέργεια, είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Το ίδιο και οι ειδικότερες συνθήκες με βάση τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, τις οποίες ουδείς γνωρίζει ακόμα (πλαφόν, προμήθεια, ταμειακή μηχανή, με τι κριτήρια και ποιοι Πράκτορες θα επιλεγούν τελικά από την εταιρία αναλόγως με την εμπορική της πολιτική, ποιοι θα είναι οι συμβατικοί όροι που θα δεσμεύουν κάθε μέρος κ.α.).
 
Αυτό που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά τα Μέλη μας, ενεργά και μη, είναι ότι ο Συνεταιρισμός των Πρακτόρων, από το 2010 που δραστηριοποιήθηκε έχει δομήσει την παρουσία του στο συγκεκριμένο αντικείμενο και το κάνει καλά. Ο Συνεταιρισμός των Πρακτόρων, δεν είναι μια απρόσωπη ανώνυμη εταιρεία. Είναι η μοναδική μας επιχειρηματική σύμπραξη - ένωση στο πέρασμα των χρόνων, που έχει αναγάγει τα Μέλη του σε μετόχους – συνιδιοκτήτες των υπηρεσιών του. Ο λόγος είναι γιατί οι εμπνευστές του επένδυσαν σ’ αυτόν όχι μόνο την υπηρεσία εξόφλησης λογαριασμών, αλλά ποικίλες υποστηρικτικές δραστηριότητες, καθώς σκοπός του είναι η επιδίωξη της ανάπτυξης και της ευημερίας του δικτύου των Μελών του.
 
Ο Συνεταιρισμός, έχοντας εξασφαλίσει ευνοϊκές συμφωνίες και διευκολύνσεις, προσφέρει ανταγωνιστικές προμήθειες και ξεκάθαρες οικονομικές σχέσεις στα Μέλη του, δημιουργώντας γενικότερα έναν συμπαγή πυρήνα προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων τους.
 
Η προαγωγή των συμφερόντων των Μελών αναπτύσσεται μέσω συνεχών παρεμβάσεων στους αρμόδιους φορείς για διεξαγωγή των υπηρεσιών με τη μεγαλύτερη δυνατή προμήθεια στα Μέλη και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου χρονικού εύρους εξόφλησης και τύπων λογαριασμών, με μέριμνα για τη συνεχή μείωση του κόστους και του χρόνου διεκπεραίωσης (λχ μέσω του Internet Banking τα Μέλη εξοικονομούν ποσοστό 85% στις τραπεζικές συναλλαγές). Πρόσφατα δε η υποστήριξη ξεκίνησε να περιλαμβάνει και εκπαίδευση για αύξηση των πωλήσεων όπως επίσης και την προκήρυξη διαγωνισμών για την αναβάθμιση της προβολής των υπηρεσιών μέσα και έξω από τα καταστήματα για την καθιέρωση του εμπορικού σήματος του Συνεταιρισμού μας και την εντύπωσή του στη συνείδηση του πελατειακού κοινού.

Ενδεικτικά, ο ΣΕΠΠΠ μοίρασε τα έτη 2013 – 2014 συνολικά στα Μέλη του το 73% των εσόδων του, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις συνεργασίες του (από 5 υπηρεσίες το 2013, φέτος έφτασαν στις 20), δημιουργώντας έτσι μία αυξανόμενη δυναμική των Πρακτόρων και των καταστημάτων τους.
 
Με τη συγκεκριμένη δε ενέργειά της μέσω των πρακτορείων, η Payzone έρχεται να εγκαταστήσει υπηρεσίες, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος τους εξυπηρετούνται ήδη από τον ΣΕΠΠΠ. Αυτό είναι λογικό να προκαλέσει σύγχυση συμφερόντων στον Πράκτορα που είναι Μέλος του. Εξ’ αιτίας αυτής της σύγχυσης, την επομένη της ανακοίνωσης της ΟΠΑΠ (7/4/2015) παρουσιάστηκε το πρωτόγνωρο φαινόμενο σε διαδικτυακά μέσα, Πράκτορες να ειρωνεύονται ή να επιτίθενται σε αλλήλους εν είδη κριτικής, για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος που θα ακολουθήσει ο καθένας, ΣΕΠΠΠ ή Payzone, ποιες υπηρεσίες θα εξυπηρετούν και εν τέλει ποιο «μηχανάκι θα χτυπάνε» για τον πελάτη τους.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτού του είδους η επικοινωνία δεν αρμόζει σ’ αυτόν τον ταλαιπωρημένο κλάδο και δεν τον ωφέλησε ποτέ, ιδιαίτερα τούτες τις στιγμές που πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον μας.  
 
Είναι δεδομένο, ότι όλοι μας θέλουμε την επιτυχία αυτού του μοναδικού επιχειρηματικού εγχειρήματος των Πρακτόρων, τώρα που ξεκινά και η ανάπτυξη από τον ΣΕΠΠΠ του τομέα εξοπλισμού των πρακτορείων μας, καθώς και άλλων δράσεων, που αυξάνουν την επισκεψιμότητα και αναβαθμίζουν την εμπορική μας αξία.
 
Η καθολική σύμπραξη και υποστήριξη του Συνεταιρισμού – της δικής μας Ένωσης - είναι ο ασφαλής μονόδρομος για να κρατήσουμε ζωντανές και ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις μας και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη δυναμική του δικτύου μας, τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον.  
 

 
 
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού