ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ INTERNET BANKING ΤΟΥ ΣΕΠΠΠ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
 

Αγαπητά Μέλη,
 
σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Μαρτίου, με την οποία σας ενημερώναμε για την προ 9 μηνών υλοποίηση του πάγιου αιτήματός σας για διάθεση από την Εθνική Τράπεζα εναλλακτικού τρόπου κατάθεσης των εισπράξεων προς αποφυγή της ταλαιπωρίας στις ουρές των καταστημάτων της, σας καλούμε όσους ακόμα δεν το έχετε εφαρμόσει, να κάνετε τις εξαιρετικά απλές, γρήγορες και ασφαλείς ενέργειες για να ενεργοποιήσετε την κατάθεση μέσω intenet banking, καθώς όπως γνωρίζετε από την τηλεφωνική μας επικοινωνία με κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, από 1/1/2016 η προμήθεια στο γκισέ θα ανέρχεται πλέον σε 1 ευρώ ανά συναλλαγή.
 
Οι καταθέσεις μέσω internet banking έχουν προμήθεια μόνο 10 λεπτά ανά συναλλαγή, ενώ εάν έχετε λογαριασμό "ΕΘΝΙΚΗ ΟΨΕΩΣ" είναι δωρεάν. Επωφεληθείτε λοιπόν από την υπηρεσία μειώνοντας τατυτόχρονα το κόστος σας κατά 85%, όπως επίσης και τον χρόνο σας.
 
Ήδη το 70% των Μελών χρησιμοποιούν το internet banking, ενώ 60% περίπου των συναλλαγών γίνονται πλέον με αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας μια τεράστια ευκολία.
 
Επαναλαμβάνουμε στη συνέχεια κάποιες βασικές πληροφορίες, μπορείτε όμως να απευθυνθείτε στο κατάστημά σας, και βεβαίως στον ΣΕΠΠΠ για βοήθεια.
 
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, ωστόσο με αφορμή την αύξηση της προμήθειας στο γκισέ, η οποία είχε επιτευχθεί να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα από το 2011 και για 4 χρόνια, προτείνουμε και συνιστούμε έντονα, να μεταβείτε στον πιο σύγχρονο τρόπο εξυπηρέτησης, ώστε να μεγιστοποιήσετε την ωφέλειά σας.
 

Στην πράξη:

Η λειτουργία κατάθεσης των εισπράξεων – οφειλών στους δύο λογαριασμούς του Συνεταιρισμού μέσω internet banking πρακτικά συνίσταται στο εξής κύκλωμα: Ο εισπράκτορας αντί να καταθέσει τα εκκαθαριστικά στο γκισέ, καταβάλλει τα μετρητά σε δικό του λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα από ATM το οποίο δέχεται απευθείας καταθέσεις χωρίς φάκελο και στη συνέχεια μέσω internet banking, από οπουδήποτε, μεταφέρει τις εισπράξεις στον αντίστοιχο λογαριασμό του ΣΕΠΠΠ (εισπράξεις ΥΠΕΡ ΔΕΗ ή εισπράξεις ΥΠΕΡ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ). Με τον συνδυασμό αυτών των ενεργειών, αφενός τα χρήματα λογιστικοποιούνται αμέσως στον λογαριασμό του Πράκτορα και αφετέρου η πληροφορία της μεταφοράς δίδεται στον ΣΕΠΠΠ σε πραγματικό χρόνο και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την ορθή ενημέρωση των συστημάτων του (λόγου χάριν εάν εισάγετε λανθασμένο 9ψήφιο κωδικό Μέλους, η ΕΤΕ θα εμφανίσει μήνυμα σφάλματος). 

Προσοχή: 

  • ο λογαριασμός που θα τροφοδοτείτε με τα μετρητά των εισπράξεων στο ΑΤΜ μπορεί να είναι κάλλιστα αυτός στον οποίο ο ΣΕΠΠΠ σας καταθέτει τη μηνιαία προμήθεια (οι λογαριασμοί όψεως ειδικού σκοπού, αυτοί δηλαδή με την υπερανάληψη ή το πλαφόν είσπραξης ΔΕΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτές τις πληρωμές).
  • η μεταφορά των εισπράξεων στους λογαριασμούς του Συνεταιρισμού εκτελείται από λογαριασμό σας στην Εθνική Τράπεζα, συνδεδεμένο με το internet banking και με συσκευή i-code που παράγει ηλεκτρονικό κλειδάριθμο για την μοναδικότητα και την ασφάλεια κάθε συναλλαγής. Όσοι έχετε ατομική επιχείρηση και ζητήσετε τώρα για πρώτη φορά σύνδεση στο internet banking, δεν θα λάβετε συσκευή, αλλά θα λαμβάνετε κάθε φορά τον ηλεκτρονικό κλειδάριθμο με SMS κινητό σας. Η διαδικασία γενικά είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 1-2 ημέρες.
          
  •      για τα φυσικά πρόσωπα – Μέλη, η τροφοδότηση του λογαριασμού με τις εισπράξεις (μετρητά χωρίς φάκελο) γίνεται με μία απλή ηλεκτρονική κάρτα ΕΘΝΟcash. Η έκδοση (εάν δεν έχετε) και η χρήση της δεν επιβαρύνονται με έξοδα.
  •    οι εταιρίες – Μέλη έχουν 2 επιλογές με τις οποίες μπορούν να τροφοδοτούν μέσω ΑΤΜ τον λογαριασμό τους με. Α) την ηλεκτρονική κάρτα ΕΘΝΟdeposit, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για καταθέσεις μέσω ΑΤΜ στον λογαριασμό του κατόχου, δεν έχει πρόσβαση σε συναλλαγές ανάληψης, υπολοίπου λογαριασμού, παρέχεται δωρεάν και η χρήση της δεν επιβαρύνεται με έξοδα ή Β) την επαγγελματική κάρτα ΕΘΝΟcash Business, της οποίας ο κάτοχος μπορεί να διενεργεί καταθέσεις, αναλήψεις, πληρωμές, καθώς και να τη χρησιμοποιεί ως χρεωστική κάρτα σε αγορές. Η κάρτα αυτή έχει ετήσια συνδρομή € 20,00.
  • η νέα συναλλαγή είναι αυτόματα διαθέσιμη στους λογαριασμούς των φυσικών προσώπων, στο πεδίο του Internet banking της ΕΤΕ (είσοδος για ιδιώτες → πληρωμές → οργανισμός → Δημοσίου → είσπραξη λογαριασμών ΣΕΠΠΠ), χωρίς κάποια άλλη ενέργεια από μέρους σας.  
  •  Για τις εταιρίες – Μέλη απαιτείται προσθήκη της νέας δυνατότητας πληρωμής στον εταιρικό λογαριασμό τους. Ζητήστε στο κατάστημα εξυπηρέτησης την ενεργοποίηση της συναλλαγής με κωδικό  2527 (Πληρωμή Εισπράξεων Λογαριασμών ΣΕΠΠΠ), διατίθεται σε μία εργάσιμη ημέρα.
  • Οι πληρωμές μέσω internet banking ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ Ή ΔΙΟΡΘΩΣΗ, συνιστάται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διπλοελέγχετε την εντολή πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
  • Για τις καταθέσεις των εκκαθαριστικών μέσω internet banking θα τηρείται το ωράριο του γκισέ, όλες δηλαδή οι υποχρεώσεις των Μελών θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί έως τις 14:30 από Δευτέρα έως και Πέμπτη και έως τις 14:00 την Παρασκευή.

Μπορείτε να δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες πληρωμής μέσω internet banking εδώ. 

Μπορείτε τέλος να ενημερωθείτε για το δίκτυο των ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που δέχονται απευθείας on line μετρητά εδώ (διευθύνσεις, κατάθεση μετρητών online ή με φάκελο, εγκατάσταση στην εξωτερική πλευρά ή στο lobby του καταστήματος, ωράριο ΑΤΜ), προκειμένου να διαπιστώσετε το κοντινότερο ή αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα ανάλογα με το πρόγραμμα της καθημερινής εργασίας σας.

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία ή διευκρίνιση απευθυνθείτε στον Συνεταιρισμό για να σας εξυπηρετήσουμε.